6 години затвор за Пеньо Мангъров - Чешкия, изнасилил жена

3
Съдът обаче го оправдава за отвличането ѝ
Съдът обаче го оправдава за отвличането ѝ Снимка: Иван Григоров

Съдът обаче го оправдава за отвличането ѝ

Шест години затвор при първоначален строг режим получи Пеньо Мангъров - известна фигура от ъндърграунда в града под тепетата. Решението е на магистратите от Окръжния съд в Пловдив. Мангъров, по прякор Чешкия, е признат за виновен, че на 6 януари, за периода от 3.30 до 10 часа в къща в столицата е изнасилил жена три пъти, след като заплашил нея и семейството й. Съдът обаче го оправдава, че малко по-рано на същата дата на кръстовището на бул. „Карловско шосе“ и бул. „Дунав“, в посока АМ „Тракия“, е отвлякъл същата жена, информира "Марица".

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Името на Пеньо Мангъров - Чешкия бе замесено в две поръчкови убийства, извършени в Прага през 1998 и 1999 г. През 2004 г. бе осъден на 8 г. лишаване от свобода за изнасилване в Пловдив. Излезе от затвора през октомври 2010 година. Няколко месеца след това обаче скандалният бандит влезе отново зад решетките. През юни 2011 г. той бе задържан след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин". До ареста му се стига след продължило над половин година разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари