52 пациенти с коронавирус са в реанимация в Русе

1
На болнично лечение към момента в областта се намират 240 души общо
На болнично лечение към момента в областта се намират 240 души общо Снимка: iStock

63 нови случая на Covid-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие.

42-ма от заразените през вчерашния ден са от община Русе. По шестима заболели има в Бяла и Ценово, четирима в Сливо поле, по двама в Две могили и Иваново, както и един във Ветово. Без заболели от коронавирусна инфекция са единствено населените места от община Борово.

Същевременно за последните 24 часа са оздравели 57 души, а трима мъже и три жени с положителен тест за коронавирус. Активните случаи са 771, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 251, а преболедувалите 14 454. На болнично лечение към момента в областта се намират 240 души, като 52-ма от тях са в реанимация. Свободните легла са 84, от които интензивните са девет.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на десето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко е Смолян – 20.

До момента в областта са извършени 69 420 имунизации, като повторна доза са получили 34 935 лица. Само през вчерашния ден са поставени 386 дози от ваксините

Припомняме, че без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. Същевременно в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе продължават да се извършват имунизации, като днес такава възможност за гражданите е осигурена до 15.00 часа. За поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване в Тубдиспансера, което може да стане на телефон: 082/ 813 – 903.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари