500 ученици от гимназията по икономика в Русе се местят в друга сграда

1
Сградата на гимназията по икономика е построена преди 87 години. И макар красива отвън, се нуждае от сериозно обновяване отвътре
Сградата на гимназията по икономика е построена преди 87 години. И макар красива отвън, се нуждае от сериозно обновяване отвътре Видео: БНТ

Заради основен ремонт на сградата, учениците от гимназията по икономика в Русе тази година ще учат в гимназията по електротехника.

Учебният процес ще бъде организиран на две смени. Ръководствата на двете гимназии подготвят и обща празнична програма за първия учебен ден, предава БНТ.

Сградата на гимназията по икономика е построена преди 87 години. И макар красива отвън, се нуждае от сериозно обновяване отвътре.

Анелия Георгиева, директор на Професионалната гимназия по икономика „Елиас Канети": Ремонтните дейности включват поправка на покрива и на подпокривното пространство, отстраняване на дървената ламперия. Също така топлоизолация на външните стени, реставрация на фасадата, тъй като сградата е част от композиция, което е паметник на културата, изграждане на спортна площадка.

Училището има 500 ученици, разпределени в 20 паралелки. Учебните занятия за тях в гимназията по електротехника ще започват в 13:30 часа.

Анелия Георгиева: Има достатъчно кабинети. На нас са необходими 4 компютърни зали. Оборудването на училището по електротехника е прекрасно.

Ремонтът започна в началото на август и по план трябва да продължи до средата на септември следващата година, но от ръководството на гимназията се надяват да посрещнат новата учебна година в обновената сграда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари