5 съвета за успешни онлайн спортни залози

1
Винаги имайте едно наум, че всичко може да се случи и нищо не е сигурно в света на хазарта
Винаги имайте едно наум, че всичко може да се случи и нищо не е сигурно в света на хазарта

Винаги имайте едно наум, че всичко може да се случи и нищо не е сигурно в света на хазарта

Залозите на спортни събития стават все по-популярни. Разбира се, футболът е цар и мнозинството от играчите се пробват да правят успешни прогнози именно за атрактивни по мачове по родните и чуждестранните стадиони. Да, някои хора успяват да спечелят сериозни суми от спортни залози, но като че ли повечето потребители просто “играят за спорта”. В статията ще ви предложим 5 съвета, за да залагате по-уверено и по-сигурно. Винаги имайте едно наум, че всичко може да се случи и нищо не е сигурно в света на хазарта. Да започваме!

Изберете сигурен букмейкър

В своите реклами букмейкърите предлагат примамливи бонуси и своеобразно сбъдване на мечтите, ако станете техен клиент. Конкуренцията е огромна, особено в онлайн сектора, и изобретателността в офертите към потребителите не е случайна. Затова започваме с основния съвет - не се доверявайте на първия срещнат букмейкър. Дори даден сайт да ви грабне окото, отложете регистрацията на профил с час - два. Проверете дали платформата има лиценз. Обикновено тази информация фигурира в долната част на сайта или в секцията за компанията.

Лицензът е важен, защото това означава, че въпросната платформа спазва правилата на пазара, работи законно, предлага честни игри и защитава правата, личните данни и паричните средства на потребителите. Най-често лицензи се издават от компетентни институции на Малта, Кюрасао и Великобритания, а международните букмейкъри често придобиват по няколко лиценза в зависимост от държавите, в които развиват дейност, в това и от България. У нас дейността по лицензиране е в компетенциите на НАП, така че проверете дали въпросната платформа присъства в списъка на лицензираните оператори по Закона.

Играйте информирано

Дотук добре - избрали сте надежден оператор. Но отново не бързайте да харчите пари. Преди това се запознайте с колкото се може повече детайли. Проучете какви са коефициентите за единичните, множествените и залозите на живо, какви са опциите за кешаут и т.н. С други думи - важно е да знаете как работи системата. Така ще може да извлечете максимума от купа възможности за залози - точен резултат, голмайстори, брой корнери, брой жълти картони и т.н.

Важен елемент от залаганията са лимитите, тоест минималната и максималната сума, която може да похарчите за вашата прогноза. Повечето букмейкъри ограничават горната граница на залозите, защото буквално ще фалират, ако хиляди хора заложат по 100 000 долара на победа на Англия срещу Молдова, например. Дори коефициентът да е нисък, например 1.1, то голямата стойност на залога в този случай ще донесе чиста печалба от 10 000 долара.

Обърнете особено внимание на бонусите - те винаги имат условия за разиграване, като например да направите депозит, да поставите залози за определена сума в конкретен срок и т.н. Друга важна подробност е дали след превъртане бонусите могат да се изтеглят заедно с печалбите от вашата сметка или не.

Оставете пристрастията настрана

Чувството за футболна принадлежност кара мнозина фенове да залагат, че любимият отбор ще победи. Тръпката пред телевизора става още по-голяма. И така - вече сте наясно с опциите и условията в платформата на букмейкъра, захранили сте с пари вашата сметка за игра и идва ред на същинската работа - залагането.

Първото нещо, което трябва да направите, е да не мислите от позицията на фен. Бъдете обективни и преценете какви са шансовете на вашия отбор в предстоящия мач. В добра форма ли са футболистите, има ли контузени ключови играчи, в победна или в негативна серия се намират? Знаете много по темата, следили сте резултатите, но дали прогнозата ви е правилна? Прочетете анализите на коментаторите, следене новините преди мача, хвърлете поглед на статистиката от миналото.

Важно е да правите прогнози в контекст. Как се представя противниковият отбор? На кое място е във временното класиране? Успешните играчи са целенасочени и развиват задълбочени познания в дадена тема / първенство - английски, български или испански футбол, например. Опитайте да се водите от разума, а не от емоцията. Затова следващият ни съвет е - оставете пристрастията настрана.

Дръжте коефициентите под око

Различните букмейкъри предлагат различни коефициенти за резултата от мачовете. Ниските ставки се свързват с т.нар. “сигурни мачове”, макар че и в спорта, и в хазарта няма нищо сигурно. Пример за такава среща е Манчестър Сити - БАТЕ Борисов. Повечето коефициенти ще бъдат в рамките на 1.10 до 1.33 за победа на Сити, което дава около 70% вероятност. Разбира се, въпросната “вероятност” зависи от конкретния двубой и не бива да се приема за чиста монета. И все пак, повечето клиенти на букмейкърските къщи започват именно с ниските коефициенти. Не забравяйте, че толкова по-голям е коефициентът, толкова по-малка е вероятността за победа. Но пък при успех печалбата ще е по-щедра.

Никога не залагайте всички пари на един мач

Казват, че ако цените парите, те ще ви се отблагодарят в един момент. Естествено е, че играчите на хазарт ще се стремят винаги към по-голямата печалба. Но не и при твърде големи и неоправдани рискове. Определите месечен бюджет за залози и не го надвишавайте. Водещият на ESPN Ар Джей Бел съветва да управлявате сметката си за игра, все едно че управлявате семейния бюджет. Започнете да харчите малки суми и в никакъв случай не възприемайте тактиката “всичко или нищо”. Да, загубите са неизбежни и се случват на всеки потребител, но дългосрочното мислене е ключът към стабилната и умерена игра. Въпросът е накрая на месеца да сте на плюс, вместо да се опитвате на всяка цена да спечелите всеки залог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари