5 причини да се развихрите в кухнята след работа

0
Даваме ви пет стимула да сготвите вкусна вечеря, въпреки умората след работния ден
Даваме ви пет стимула да сготвите вкусна вечеря, въпреки умората след работния ден

Всички сме били в тази ситуация: след усилен работен ден, който изцежда всичките ни сили, пристигаме у дома и осъзнаваме, че нямаме воля да готвим.

Идеята да извадим съдовете и продуктите граничи с епизод на „Мисията невъзможна“. Иска ни се готвенето да бъде толкова лесно и приятно, колкото изглежда по кулинарните предавания. Уви, нещата стоят иначе и най-вече в края на работен ден.

Предлагаме ви 5 причини, които да ви мотивират да откриете енергия и да сготвите вечеря.

1. По-здравословно е .... поне в повечето случаи

Във време, когато доставките по домовете са толкова напреднали и бързи, лесно може да се увлечете по пица днес, бургери утре, пилешки крилца след това и т.н. Не го правете! Е, от време на време поръчвайте, но отдавайте значение и на домашно приготвената храна. По-голяма е вероятността тя да бъде по-здравословна.

2. По-щадящо е за бюджета

Ако първата ви мисъл, щом се приберете след работа, е да поръчате нещо, помислете си за бюджета за седмицата. Няма ли да го нарушите?

3. Действа терапевтично

Едно от нещата, които си струва да оцените при готвенето, е, че то действа отпускащо и се състредоточавате върху процеса. Ритмичното преминаване от подготовка към рязане, печене, смесване и т.н. понижава нивото на стреса, натрупан през работния ден.

4. Забавно е

Разбира се, че носи положителни емоции. Забавно е да опитвате нови рецепти, да приготвяте любими за членовете на семейството ястия и десерти.

5. Предлага възможност за творчески подход

Някои професии са еднообразни. Готвенето гарантира липса на ограничения. Може да приготвите каквото искате и по свой начин.
 

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари