5 години затвор за българин, причинил смъртта на семейство британци

0
Кристиян Трендафилов се е намирал под въздействие на наркотици и алкохол
Кристиян Трендафилов се е намирал под въздействие на наркотици и алкохол

Кристиян Трендафилов се е намирал под въздействие на наркотици и алкохол

29-годишният българин и начинаещ шофьор Кристиян Трендафилов се е намирал под въздействие на наркотици и алкохол, когато е свил в насрещното платно и е забил автомобила си в този на двойка възрастни британци, които впоследствие починаха.

Двамата са били над 80-години и са се връщали у дома след празнуване на рожден ден на внучката си. Toyota Avensis на Трендафилов прави завой в тяхното платно и се забива в техния Fiat 500. Българинът е бил над разрешения за шофиране лимит на наркотични вещества в кръвта, но алкохолната му проба е била по-ниско от максимално допустимото, информира BG VOICE.

Освен това пред съда той призна, че е взел колата на майка си без нейно знание.

По думите чу прилеп го е стреснал и извадил от контрол, а ефектът бил подсилен от насрещните светлини. Казва, че се е движил с малко над 60 км в час. Катастрофата е станала през 2018 година в Кент.

След удара двамата възрастни хора е трябвало да бъдат извадени от колата с помощта на пожарникарите. Транспортирани са до болницата с хеликоптер. 83-годишната жена е претърпяла мащабна операция, но това не я е спасило. 82-годишният ѝ съпруг е има много счупвания, въведен е в изкуствена кома, но и той починал в началото на 2019 година.

Българинът се е отървал с травма на коляното и гръдния кош, но колата му е била обърната в канавката и пламнала.

Трендафилов първоначално отричал двете обвинения в причиняване на смърт чрез опасно шофиране, но още на първия ден от процеса смени позицията си и се призна за виновен.

Съдията зави, че е приел искреното му съжаление за стореното, но и че няма съмнение във вината му.

Българинът е неосъждан. Той освен това получава забрана да кара кола за 5 години и 7 месеца. Той написа за съда писмо на разкаяние, в което се нарече „хладнокръвен убиец“ и поиска прошка от семейството на починалите.

Прокуратурата беше на мнение, че комбинацията от алкохол и наркотици значително е влошила способността на Трендафилов да управлява колата. Защитата обаче го описа като „трудолюбив, прилежен и отговорен“ човек, който работи и подпомага майка си.

Процесът се проведе в Кралския съд в Мейдстоун, Кент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари