42 нови случая на КОВИД-19 в Русенско, сред тях 4 деца

0
Областта се намира на десето място по заболеваемост в страната
Областта се намира на десето място по заболеваемост в страната Снимка: Dunavmost, архив

42 нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има две деца в училищна и още две в предучилищна възраст

 Най-много са заразените в община Русе – 29. Седем заболели има в Бяла, трима в Две могили, както и по един във Ветово, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Ценово. Оздравелите през вчерашния ден са 11. Две жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на десето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е доста малка. За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19. Най-малко са регистрираните в Разград – 3.

На болнично лечение в Русенска област се намират 267 души, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 121, от които интензивните са 8. Така за изминалото денонощие се оказва, че пациентите, имащи необходимост от болнично лечение са се увеличили с още 16.

До момента в областта са извършени 110 619 имунизации, като повторна доза са получили 54 333 души. Бустерна доза имат общо 10 695 русенци. През вчерашния ден няма ваксинирани деца.

Припомняме, че всеки делничен ден от тази седмица от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък и препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница „Юлия Вревска“ ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.

Имунизации продължават да се извършват и от лични лекари, както и в останалите предвидени за целта кабинети, които са четири на брой. В Университетска болница „Канев“ подобна възможност е предоставена в дните сряда и петък от 14.00 до 18.00 часа, а в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „Байкал“ 12 всеки делник от 08.30 до 13.00 часа. Ваксини ще се поставят и в два медицински центъра. Единият е МЦ-1, т.е. бившата Втора поликлиника, а другият е „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6. Имунизациите в МЦ-1 ще се правят от 08.30 до 12.00 в дните понеделник, сряда и четвъртък, а в „Медик консулт“ от 08.30 до 11.00 часа в дните вторник, сряда, четвъртък и петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари