41 нови случая на COVID-19 у нас

1
НА ЖИВО: Брифинг на Националния оперативен щаб
НА ЖИВО: Брифинг на Националния оперативен щаб

41 нови случая на коронавирус у нас, в болница са 11, направени са 1450 изследвания.

Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на откритите случаи. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев.

Броят на излекуваните е 42 души. Общият брой на излекуваните е 769.

Общият брой на заразените е 2372

Активните случаи са 1748. Осем от случаите са в София, в Пазарджик имаме 17 души – от завода за авточасти. Взети са мерки там една част от работниците са в отпуск. Сега тези, които са работили, ще бъдат пуснати, ще се направи дезинфекция и тези, които са били в отпуск, ще се заменят. Една от трите области, където много внимаваме със здравните заведения и медицинския персонал, болните от белодробни болести и големите предприятия. Хванат ли се първите случаи, става това, което беше в завод „Мизия”. Вече в област Плевен почти нямаме нови случаи, добави Кантарджиев. Благоевград – 1, Кюстендил -1, Смолян – 1. Имаме още един нов случай на медицинска сестра от Кнежа.

Имаме петима починали, мъж на 78 г. в Пирогов, двама в Пазарджик, в Стара Загора – 51 годишна жена с онкологично заболяване, един мъж в Ямбол с инсулт – 88 годишен, съобщи още Кантарджиев.

До голяма степен тежестта на тази инфекция зависи от две причини – зависи от броя на вирусите, с които си се заразил. Ползваш ли предпазни средства, дистанция и да се заразиш, боледуваш по-леко, защото по-малко вируси засягат твоя организъм. Второ, зависи и от броя на рецепторите в твоите органи, в които ще се зароди този вирус – при децата тези рецептори са много по-малко в дихателната система, затова децата почти нямаха клинична проява на заболяването. Вече при най-възрастните тези рецептори намаляват и там. И сме много щастливи, когато научаваме, че 100-годишни хора са преодолели това заболяване. Затова те го преодоляват, защото нямат тези рецептори в дихателната система. Затова да правим това, което правим и с нас да е Господ и природата.

Най-засегнатите области от коронавируса са Софийска област и София град – 995 души, от тях 126 са в болници, 19 са на интензивно лечение, добави още Кантарджиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари