400 мобилизирани руснаци обявиха бунт

0
Доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията
Доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията Снимка: кадър YouTube

Доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията

Свежо мобилизирани бойци на руската армия обявиха бунт и неподчинение и поискаха намеса на държавата за да бъдат решени проблемите им. 400 души отказаха да се качат във влак, който трябваше да ги отведе на фронта и казаха, че няма да заминат никъде. Самите войници разпространиха няколко клипа, с чиято помощ очакват реакция на политическото ръководство, след като се срещнали с лошо отношение от страна на командирите и нередности при оформянето им като военнослужещи и раздаването на оръжие, съобщава OFFNews.

Във видеозаписите бойците разказват за условията, които царуват след мобилизацията. Разказите на руснаците показват огромни мобилизационни и логистични проблеми на руската армия, за които пропагандистите доскоро мълчаха, но вече започнаха да ги споменават в авторските си програми. Вижда се обаче и друго – доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията, мрънкат за обичайни военни несгоди като спане в гората и без палатка, каквото, по принцип, ги очаква и на фронта. Боен дух липсва.

Ето разказът на един от недоволните:

„Добър ден. Казвам се Антон Алексеевич Коврижник и искам да кажа:

Мобилизираха ме, от военното окръжие, отидох, получих си повиквателната, изпратиха ме в Първа таманска дивизия, първи танков батальон, трета рота, мотострелкова. Без да съм подписал никакви документи, ни раздадоха автомати, автоматите не са вписани във военната книжка, във военната книжка няма никакви печати, по никакъв начин не са оформени официално, заплата, банкови карти, сметки – не са открити, нищо не е активирано, разхърлят ни, мамка им, по горите, шест дни живяхме в окопи, които сами копахме, палатки – х*й, нищо не дават, живяхме в землянки. В момента сме 400 души стоим и никъде нямаме намерение да заминаваме. Да вървят всички на майната си. Ние очакваме помощ от вас, от държавата, да де, ако на вас може да се разчита. Информацията ви я предадох. Сега тука ни пращат три танка, ние протестираме, стачкуваме, нямаме намерение да тръгваме никъде, додоха тука вече три БТР-а, мамка им, с картечници и с, мамка им, оръдия.“

 

В друг клип от същия протест се казва, че действията на командирите по отношение на раздаването на оръжие без подпис и документи са престъпление по руския наказателен кодекс. Мобилизираните се оплакват от скотско отношение на офицерите към тях. В записа войниците се надвикват един друг.

„Подготовката ни в крайна сметка е нула.“

„ Плюскаме това, което си купуваме, изхарчихме огромно количество мангизи, просто за да се нахраним. Да не говорим за амунициите. Купихме си бронежилетки сами. Дадоха ни боен комплект – бойни патрони. Намерени в поделението. Просто намерени.“

„Половината рота са психически неуравновесени. Никаква медицинска комисия не е имало никъде. Още в първия ден и втория и третия живяхме на улицата.“

„90 процента от хората, които са тук са болни.“

„Покажете оръжието. Въоръжението е от 70-те и 80-те години. По-голямата част от личния състав няма нито каски, нито жилетки.“

„Всички са с температура, има хора с пневмония.“

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Путлер
    Кво стана с редовнaта велика профисионална армия на Русия? Гъзомияча на путинския гъз русенец да обясни....
  • -4
    1
    Хм.
    Няка си не ми се вярва. Не защото Русия е цъфнала и вързал, а защото знам какво може да се постигне с камера, интернет и малко желание.....Но пък "евро - атлантиците" много ще се радват на този материал.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари