4 училища в Русе с високи оценки на матурите получават пари за стипендии

2
Училищата са определени на база представянето на техните ученици на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика за период от пет години
Училищата са определени на база представянето на техните ученици на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика за период от пет години Снимка: Dunavmost

Четири русенски училища ще получат средства, с които да изплащат стипендии на свои ученици. 

Финансирането е отпуснато от правителството на последното заседание на Министерския съвет през октомври. Това съобщиха за в. „Бряг“ от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Училищата са определени на база представянето на техните ученици на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика за период от пет години.

Одобрените от Русе учебни заведения са Математическата гимназия "Баба Тонка", Английската езикова гимназия "Гео Милев", Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" и Средното училище за европейски езици "Свети Константин-Кирил Философ" .

Общо 2 500 035 лв. ще плати държавата за ученически стипендии на 73 училища с високи резултати на държавните зрелостни изпити в 34 общини. С осигурените средства ще се даде възможност на училищата да провеждат училищните си политики за повишаване качеството на образованието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари