4 начина да изглеждате винаги великолепно

1
Всички сме виждали такива жени, които независимо къде са и какво правят, винаги изглеждат великолепно
Всички сме виждали такива жени, които независимо къде са и какво правят, винаги изглеждат великолепно

Всички сме виждали такива жени, които независимо къде са и какво правят, винаги изглеждат великолепно

Срещаме се с тях на разходка, на шопинг, на планина, или на работа и те сякаш натурално и без усилия изглеждат перфектно. Истината е, че те следват няколко важни съвета всеки ден, с които без проблем успяват да поддържат визията си. Спазвайки няколко прости правила, вие също ще се превърнете в точно тази жена, към която гледате с възхищение. 

1. Грижа за кожата

Отговорът на въпроса защо се нуждаете от грижа за кожата лицето изглежда очевиден. Разбира се, за да забавим появата на бръчки! Бръчките обаче далеч не са единственият проблем, който ни пречи да изглеждаме великолепно. Акне, черни точки, разширени пори, и др. За да се избегнат „капризите“ на кожата е необходимо да осигурим подходяща грижа, за да може мазната кожа да спре да блести, а сухата кожа да се успокои.

За всеки тип кожа изберете нежно почистващо средство, което е удобно за вас. Основната му задача е да премахне мръсотиите два пъти на ден, без да нарушава рН на кожата. Обърнете внимание на формулировките: щадящите, но не по-малко ефективни средства съдържат глицерин, пробиотици, важни за защитната бариера на кожата, леки повърхностноактивни вещества, които ще оставят кожата ви почистена и мека. 

Редовно използвайте хидратиращи дневни и нощни кремове, серуми с хиалуронова киселина и други хидрофиксиращи агенти и маски за предотвратяване на дехидратация.

2. Грижа за маникюр

Маникюрът на една жена говори много за самата нея. Старайте се да поддържате маникюра си винаги красив и лъскав, дори и да няма цвят или дизайн. Ако нямате времето или финансите да ходите при професионалист, можете съвсем спокойно да се погрижите сами за себе си. На пазара съществуват страхотни комплекти за маникюр, с които можете да постигнете професионални резултати в домашни условия. За по дълготраен маникюр най-добрия вариант е да използвате гел лак, който се изпича с помощта на UV лампа и се оформя чрез електрическа пила. Електрическата пила е един от най-удобните уреди, които може да притежавате когато става въпрос за маникюр. С механичната пила ще ви отнеме доста време докато успеете да придобиете формата, която желаете, а електрическата пила ви спестява това време и усилия. Ако сте начинаещ и не сте работили с гел лак до сега, най-добрия вариант за вас биха били комплектите за маникюр, които включват всичко необходимо за вашия първи гел лак маникюр, така че винаги да изглеждате великолепно и сякаш излизате от салон за красота.

3. Гардероб

В гардероба на всяка дама, която винаги изглежда добре има както класически модели дрехи, така и някои доста екстравагантни такива. Както при всичко останало в живота, и тук е важен баланса. За да изглеждате добре е нужно да съчетавате по-семпли дрехи с по-екстраваганти, за да бъдете интересни, но и да не прекалявате. Границата е доста тънка, но тази дама, която успее да овладее това изкуство е винаги в безупречен вид. Една дреха, с която винаги може да експериментирате са дамските панталони, тъй като има огромно разнообразие от модели, цветове, платове, шарки и т.н. Панталоните лесно се съчетават с дамски блузи, ризи, потници, тениски, бодита или бюстиета, като специално внимание може да отдадете на материята. В зависимост от това, от какво е направена дрехата, тя може да ви стои великолепно и да ви придава елегантен и изискан вид, или напротив.

4. Грижа за коса

Здрава, силна и лъскава коса - подарък от природата или резултат от правилната грижа? Фризьорите и стилистите са единодушни: внимателната грижа и уважението към косата могат да ви помогнат да получите страхотни къдрици и гъста, бляскава коса. От какви грижи се нуждае нашата коса и има ли начини да я направим по-плътна и красива?

Обърнете внимание на известните личности: не всички от тях могат да се похвалят с гъста коса. Добрите продукти за грижа, салонните и домашните процедури, правилното хранене и витаминните комплекси решават този проблем.

Специално внимание трябва да се обърне на характеристиките на вашата коса. Дългите коси изискват повече грижи, отколкото късите. Сухотата, ефектите от постоянното оформяне и разделянето на краищата са характерни по-скоро за дългата коса. За да избегнете това не дърпайте косата близо до корените и внимателно се грижете за краищата, например с подхранващи маски за коса. Това гарантира пищен обем и предотвратява разделянето на краищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари