35 компании предложиха работа на русенци

0
Кариерен форум събра стотици търсещи работа или стаж млади хора и водещи работодатели в Русе
Кариерен форум събра стотици търсещи работа или стаж млади хора и водещи работодатели в Русе Видео: TVN

Тринадесетото русенско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито днес, 21 март в Канев център на Русенски университет.

На откриването присъстваха г-н Иван Григоров, зам.-кмет на Русе по хуманитарните дейности; чл.-кор. Проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенски университет и председател на общинския съвет на Русе; проф. д-р Велизара Пенчева, председател на общото събрание на Русенски университет; заместник-ректорите на университета проф. д-р Пламен Кангалов, проф. Пламен Даскалов и проф. д-р Диана Антонова; проф. Иван Евстатиев, ръководител на Център за кариерно развитие и ръководител катедра Електроника в университета; г-н Георги Георгиев, ПР на Областна администрация-Русе и Светлозар Петров, Управител на JobTiger.

Те приветстваха работодателите и посетителите на форума и пожелаха на младежите и те да открият своето точно място, подобно на 40 000 специалисти, които вече са започнали кариерата си от форума. Събитието в Русе се провежда при традиционно добър интерес и ще продължи до 15 часа на 21 март.

Очакванията на организаторите са стотици търсещи работа или стаж млади хора да посетят щандовете на изложителите – водещи работодатели в Русе и страната. Тази година в Русе участват 35 компании. Входът за посетители е свободен. „Национални дни на кариерата“ събира под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините хиляди търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция.

Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех. Регионалното събитие от „Национални дни на кариерата“ е отлична възможност за работодателите, които оперират в Русе и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители.

Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем. За посетителите на кариерния форум ползите са още повече. Те получават достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден, на едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите.

Това увеличава шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера. Дори да не получат подходящи предложения, изложението дава шанс на присъствалите да се ориентират цялостно за изискванията и нуждите на пазара на труда – какви позиции, специалности и умения търсят работодателите в Русе и страната в момента.

Всеки желаещ ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в така наречената „CV клиника“ на щанда на Нестле България – където препоръки ще дават специалисти от компанията. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger за 17-ти път в страната, а тази година се провежда в осем университетски града – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив.

В събитието ще се включат над 170 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След Русе кариерният форум ще се състои и в: Велико Търново - 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”; · Габрово – 28 март, Технически университет; Свищов - 29 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”; Бургас - 2 април, Бургаски свободен университет; Пловдив - 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари