336 секции в Русенско очакват избирателите утре

0
По график се предават изборните книжа и материали
По график се предават изборните книжа и материали Снимка: Областна администрация - Русе

По график се предават изборните книжа и материали

В Русенска област по график се предават изборните книжа и материали. Заедно с тях се разпределят и окомплектованите мобилни устройства за видеонаблюдение. В изборния ден в секционните избирателни комисии ще работят 2862 души, от които ще зависи нормалното провеждане и отчитане на вота. Екипът на Областната администрация оказва пълно съдействие на Районната избирателна комисия за безпроблемната подготовка на изборите, увериха от там

Общият брой на секциите в региона е 336. В 290 от тях, където избирателите са над 300, ще се гласува смесено – на хартиена бюлетина или машинно. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, както и в подвижните и допълнителните секции. Само в 46 секции ще се гласува с хартиени бюлетини, като шест от тях са подвижни, а други шест са в лечебни заведения и ареста в Русе. Справка по предварителни данни на ГРАО сочи, че над 95% от жителите на областта ще могат да упражнят правото си на вот в секция, където има електронно устройство за гласуване.

От 14:00 часа днес започна и монтажа на машините в секционните избирателни комисии. Очаква се до късния следобед устройства да бъдат монтирани във всички 290 секции в областта, където ще има машинен вот. При приключване на подготовката охраната на изборните помещения ще бъде поета от полицията.

Нововъведенията в изборния процес не притесниха членовете на СИК при получаване на изборните книжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Айсиктир
    Да не нападат Кораба? Много патрулки? Да не арестуват *Либийчето *? Пак е ял чужд кекс ненаситника.
  • 0
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    https://www.youtube.com/watch?v=HoUzMyIMMjU
  • 0
    1
    русенец
    Защо, бе? Избори ли ще има? А избор има ли?!?!?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари