300 полицаи застанаха зад шефа на КАТ

0
Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната "Пътна полиция"
Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната "Пътна полиция"

Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната "Пътна полиция"

В писмо, разпространено от синдикалната федерация на служителите в МВР, униформените посочват, че през последните осем месеца ръководството на пътната полиция в София показа "какво е да си истински ръководител и да мислиш за хората, с които работиш".

Това са първите началници, с които имаме диалог и решаваме заедно проблеми в работата ни. Предприеха се и реални стъпки към подобряване на материалната база в службата-отлагани с години ремонтни дейности, пренебрегвани от предишни ръководства, подмяна на материални ресурси и автопарка, пише в писмото на синдикалистите.

Вчера стана известно, че десет човека от "Пътна полиция" са предложени за наказание, а част от тях и за уволнение.

Радослав Начев от отдел "Пътна полиция" към СДВР обясни пред медиите, че те променяли регистрациите на превозни средства и така - вместо влекач, някои от тях вече били описани като специален автомобил. Установени са близо 200 такива случая, каза Начев и обясни, че по този начин са нанесени щети за застрахователните фирми за над половин милион лева.

Има и случай, при който автобус с над 40 седалки, е пререгистриран като превозно средство с девет места. Два дни след установяването му превозното средство е заминало за Молдова.

Други служители възстановявали коли със заличени регистрации, обявени като тотално неизползваеми.

Преди няколко дни е имало посегателство над дома на началника на отдел "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев. В същото време пред институцията имало разлепени листовки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Qqq
    Заптиетата застанали зад чауша. Ми като ги оставя да си дерибействат как няма да застанат зад него? А пътната безопасност кога ще гарантират? А спазването на закона? Или само далаверките са важни..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари