300 камиона са блокирани на "Капъкуле"

0
Превозвачите се готвят за протест, настояват транспортното министерство да се задейства
Превозвачите се готвят за протест, настояват транспортното министерство да се задейства

Превозвачите се готвят за протест, настояват транспортното министерство да се задейства.

Български превозвачи сигнализираха, че близо 300 камиона са блокирани на турския граничен пункт "Капъкуле", съобщи БНР. Причината е в новата система за събиране на пътни глоби и тол такси, наложени на чужди граждани по време на престоя им в Турция. Тя влезе в сила от четвъртък тази седмица.

Българските превозвачи недоволстват, че за да напуснат Турция, трябва да плащат глоби, за които не знаят кога и защо са наложени.

"Взимат едни пари за глоби. За нас не е ясно тези глоби за какво са. Тук ни дават един документ, плащаме 4000 лири. Нито ни дават фактура за какво са платени тези пари, спират камиона на границата и казват: "Трябва да платиш 4000 лири“, и няма гаранция, че за камиона на следващото влизане в Турция пак няма да искат 4000 лири, защото те не са обяснили първия път за какво са ги искали тези пари. Като не се платят парите, камионите стоят. В момента колеги има много, около 300 камиона стоят на границата, половината колеги нямат пари и чакат, а камионите не се пускат да излязат“, заяви Димитър Димитров, цитиран от националното радио.

Трети ден ситуацията на границата е неясна. Превозвачите се готвят за протест и настояват за среща на министрите на транспорта на България и на Турция.

От Министерството на външните работи предупредиха преди три дни, че ако не е възможно плащане на място, турските власти могат да задържат автомобила на паркинг на границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари