300 деца от ОУ "Тома Кърджиев" - Русе се учиха на здравословно хранене

0

 Деца от Русе се учат на здравословно и правилно хранене

Ръководителите на проекта представиха постигнатото до сега
300 деца от ОУ "Тома Кърджиев" - Русе успешно завършиха първият етап от тригодишния международен проект по програма "Еразъм+" - "Европейски хранителен паспорт". 30 ученици с образователни потребности бяха включени в него. Акцентът е върху здравословното хранене и начин на живот и интеграцията в обществото на деца със специални образователни потребности.

Кулинарно състезание

Проектът стартира в началото на 2015-та година и ще приключи през 2017-та. От българска страна в него участва ОУ "Тома Кърджиев" - Русе в партньорство с шест организации и учебни институции от Латвия, Холандия, Португалия, Италия, Турция и Полша.

Занимания по рисуване

Този тип проекти често остават незабелязани от обществото, а тяхното влияние върху ежедневния живот на подрастващите, и особено на децата със специални образователни потребности, е голямо. Не е за пренебрегване и опитът, който всички те придобиват през периода на проекта - изграждане на важни навици за здравословен и пълноценен живот, неделима част от който е и храненето.

В края на "Европейски хранителен паспорт" ще бъде издадена готварска книга с рецепти за здравословна кухня. Тя ще излезе на хартиен носител и в специализиран сайт в интернет.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари