30 годишно безхаберие струва стотици животи

9
До кога?! До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отлага?!
До кога?! До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отлага?! Снимка: Русе Медиа

До кога?! До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отлага?!

Държавата от 30 години е изоставила инфраструктурното развитие на България, което най-силно се усеща на границата в Русе. В Северна България няма магистрали, пътуваме по двулентови пътища в ужасно състояние, камионите се увеличават значително, с което стават все по-опасни за себе си и останалите шофьори!

Накрая стотиците камиони се изсипват в Русе и се нареждат на околовръстното в Русе и по пътя Русе - Мартен, като понякога образуват и 20 км. опашка. Понеже не успяват да я минат за 8 часа остават да спят на пътя, за да не изгубят редът си и след почивката да продължат, от там където са стигнали.

Точно това е и проблема с новата катастрофа от днес в 4 сутринта, когато в дясна лента е спрял шофьор на камион и за да не загуби реда си е заспал на пътя без никаква необходима сигнализация, а шофьор с бус, карайки си в дясна лента, се забива в камиона и губи живота си.

30 годишно безхаберие струва стотици животи и много пътни инциденти.

До кога???!!! До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отлага?! До кога ще се отлага втория Дунав мост в Русе? До кога ще се бави буферния паркинг, който ни бе обещан? Кога ще се увеличат патрулните екипи, които да охраняват този смъртоносен участък?

Давид Александров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Стига демагогия...
    До кога магистралата Русе - В. Търново ще се отлага?! За да я бъде магистралата, трябва да има много силно лоби от Русе в Народното събрание. Това русенско лобиране във всяко време от парламентарната трибуна трябва да проглуши ушите на медиите и управляващите за необходимостта за направата на тази магистрала. Тогава някой висшестоящ в Европейския парламент, на когото са му се отпушили ушите от мазолите на ушната му кал и му е писнало от русенските парламентарно представени лобисти у нас, може да поиска европейски пари, за да се построи въпросната магистрала по международния път Е 79. Обаче, какво може да се очаква от сегашните кандидат-депутати пришити към Русенския избирателен район, които нямат нищо общо с град Русе - БСП Иванов от Шумен, ГЕРБ Десислава от Дулово, Пр Пр Събев от Русе, но се провалиха - 1 птичка не прави пролетта, ИТН Митева от Разград, Да Б Йорданова от Кубрат, Възраждане Златанов от Струга, С.Македония, Изправи се Б Хвърчилков от Бяла, ДПС Ализан - протежето на Емел Етем, не им пука нито за русенци, а още повече пък за някаква си магистрала!?
  • 0
    3
    Полуръст путин
    Щом няма знак ,че спирането е забранено ,значи няма нарушение от страна на водача на тираТова,че някой не вижда ....ЦЯЛ ТИР и се нахаква в него ...А. ако беше спрял лек автомобил ...
  • 8
    2
    Русенец
    Шофьора на камиона да не си изгуби реда?! Вие сериозно ли? Има паркинги за престой и почивка. Международно платно не е място за почивка. Само че е безплатно, а паркинга не е. Това е причината. Човешкият живот в България струва една такса за паркинг. Толкова. Тези от ДАИ вместо да протестират, че трябва да работят и нощем, да вземат и да гонят всеки камион позволил си да спи на главен път.
  • 11
    1
    бах ти глупаците
    Значи камиона...да ..камиона ,който е спрял съвсем позволено..е виновен,а не джигита ,който кара със 100 и гледа на майната си.Сух път,ясно време ,няма дъжд...осветен участък ..и се блъскаш в нещо.Да...камиона е виновен..и разбира се ББ,че не построил магистрала.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари