284 са новите случаи на Ковид в Русе, сред тях 17 деца

0
Бустерна доза са си поставили общо 17 987 русенци
Бустерна доза са си поставили общо 17 987 русенци Снимка: ЕПА / БГНЕС

284 са новите случаи на Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа. Сред тях има 13 деца в училищна възраст и 4 в предучилищна.

Най-много са заболелите в община Русе – 216. Двайсет и един заразени има в Бяла, петнайсет в Две могили, десет в Сливо поле, по седем в Борово и Иваново, шестима в Ценово и двама във Ветово.

През вчерашния ден са оздравели 38 души, а трима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус са починали.

Активните случаи към момента са 2227, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 29 352, а преболедувалите 25 411.

На болнично лечение в областта се намират 225 души, като 45 от тях са в реанимация. Свободните легла са 163, от които 21 са интензивни.

До момента в региона са извършени 121 115 имунизации, като повторна доза са получили 56 220 души. Бустерна доза са си поставили общо 17 987 русенци. Вчера са имунизирани и дванайсет деца, от които шест на възраст между 5 и 11 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари