24 души са заразени с коронавирус за последната седмица в Русенско

0
11 души са се имунизирали срещу инфекцията
11 души са се имунизирали срещу инфекцията Снимка: Dunavmost

През последната седмица няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция

Непроменен остава броят на активните случаи на Ковид-19 в Русенско през изминалата седмица спрямо предходната.

Активните случаи са 25, като 5 от тях са на болнично лечение. Новите случаи за периода 6-и – 12-и март са 24, а между 27-и февруари и 5-и март заболелите бяха 18. През последните седем дни сред заразените има и едно дете в училищна възраст. През последната седмица няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Колкото до имунизациите, поставените дози за изминалите седем дни са 11, като само една от тях е била първа игла от някои от препаратите.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 37 879, като от тях 1976 души са починали. До момента в област Русе са извършени 134 899 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 881 души. Бустерна доза пък е направена на общо 28 046 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставен на 2101 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Аз давам само негативни оценки...
    Още помня когато боледувах от КОВИД, много срах тогава!
  • 1
    1
    емо
    тази глупост я бяхте забравили яво нямя за къкво да пишете !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари