2000 паунда и самолетни билети, ако си тръгнете от Великобритания

1
Това е т.нар доброволна депортация срещу компенсация. За стотиците хиляди, които все пак искат да останат, има два варианта – статут или виза
Това е т.нар доброволна депортация срещу компенсация. За стотиците хиляди, които все пак искат да останат, има два варианта – статут или виза Снимка: Pixabay

Създава ли Лондон пречки за Българите, избрали да останат на Острова?

Лондон е добавил европейските граждани в схемата за доброволно изселване срещу компенсация до 2000 паунда и самолетни билети.

Това е т.нар доброволна депортация срещу компенсация. За стотиците хиляди, които все пак искат да останат, има два варианта – статут или виза. Който и път да изберете, гответе се за препятствия от бюрократичен характер, уточнява bTV.

Крайният срок за кандидатстване за статут е 30 юни. С притеснение го чака Денислав Тинчев, който живее и работи в Оксфорд от две години. В началото на ноември миналата година при него идват жена му и синът им: „Стигнахме до присетъл статуса. Кандидатствахме онлайн. Чакахме два месеца без абсолютно никакво съобщение, никакъв есемес, никакво обаждане. Получихме мейл от типа че са се опитвали да ни търсят два пъти, но такова нещо няма“.

За да получат работна виза, кандидатите пък трябва да докажат, че имат специални умения, че са получили предложение за работа и получават годишна заплата от поне 25 600 паунда. Преимущество ще имат тези, които говорят свободно английски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари