20 страни от НАТО нямат оръжия за Украйна

5
В особено трудна ситуация със запасите от оръжия са Полша и балтийските държави
В особено трудна ситуация със запасите от оръжия са Полша и балтийските държави

В особено трудна ситуация със запасите от оръжия са Полша и балтийските държави

Две трети от страните от НАТО са изчерпали потенциала си по въпроса за доставките на оръжие за Украйна, съобщи вестник „Ню Йорк таймс”, позовавайки се на представители на Северноатлантическия алианс. Според тях запасите на 20 от 30 страни от НАТО са „почти на нула“, но останалите 10 членки на алианса са запазили способността да продължат доставките на оръжие, предава БГНЕС. Сред последните са Франция, Германия, Италия и Холандия.

Както отбелязва вестникът, Полша и балтийските страни са в особено трудна ситуация със запасите от оръжия. Според него като цяло страните от НАТО са прехвърлили на Украйна оръжия на стойност $40 милиарда, което е сравнимо с годишния военен бюджет на Франция. На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на молба за помощ от лидерите на републиките в Донбас. Тогава Западът наложи широкомащабни санкции срещу Русия и увеличи доставките на оръжия за Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Не ги мислете
    Той, Владимир Владимирович, има достатъчно оръжия за усрайна!
  • 1
    1
    daskal
    сащ бяха добри като помагаха на русия от агресора хитлер, но са лоши когато помагат на украйна от агресора путлер. това не ми пречи да давам дупе на брадати чеченци , обичам ги космати и удървени. може удървени от himarsa, пак отварям дупе и пръцкам нежно миризлив газ с мирис на русия
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари