20 години затвор грозят мъжа, блудствал с деца в столично училище

0
Валентин признава, че е извършил блудствени действия с децата
Валентин признава, че е извършил блудствени действия с децата Видео: БГНЕС

Мъжът, който вчера блудства с малолетни деца в столичното 17-то училище е задържан за 72 часа.

Това каза на извънреден брифинг в Съдебната палата административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, предаде репортер на БГНЕС. Русинова обясни, че децата са разпитани в синя стая с участието на психолог и пред съдия, а обвиняемият е дал показания.

Извършителят на деянието е задържан още вчера. Днес с постановление на наблюдаващия прокурор е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което нашият НК предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години“, обясни Русинова.

Тя подчерта, че утре предстои внасянето на делото с искане на налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Русинова заяви още, че в снетите обяснения е разказал частично, но не в детайли и не така както се е случило, представил е своя версия на случилото се, с която признава, че е извършил блудствени действия.

Дали признава обвиняемият или не признава няма голямо значение, тъй като обвиняемият има право да се защитава. От една страна той не е длъжен дори да дава обяснения, може да дава обяснения каквито прецени, за да защити себе си. За нас са необходими други доказателства, за да привлечем едно лице в качеството на обвиняем, които към настоящия момент считаме, че имаме“, каза още ръководителят на градската прокуратура в София.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов каза, че мъжът има предишни криминални регистрации, но те не са свързани с блудство, като една от тях е свързана с кражба. Иванов добави още, че хората, с които е работил мъжът не са предполагали, че има такива наклонности. Директорът каза, че достъпът му до училището е бил напълно регламентиран, тъй като е бил доставчик и е имал договор с училището и уточни, че досега не е имало други сигнали за блудствени действия в останалите 15 училища, в които той е влизал. Иванов допълни, че домът на извършителя е обискиран, но каза, че към този момент не може да даде повече информация. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари