2 септември година по-късно: Борисов, мафия, кръв

0
Точно преди година войната за нашето бъдеще достигна един от повратните си моменти
Точно преди година войната за нашето бъдеще достигна един от повратните си моменти Видео: FROG NEWS

“Оставка!”. “Мутри, вън!”. “Борисов, позор! Оставка и затвор!”

 Сърцето на София вреше под краката на хилядите събрали се под прозорците на Министерския съвет граждани. После в лицата им се удариха струйки лютив спрей. Хвърчаха павета. Запалена слама. После слънцето залезе. “Оставка!”. “Мутри, вън!”. “Борисов, позор! Оставка и затвор!”. Улицата бе непримирима. Тогава дойдоха палките.

Зад войната стои човешка ръка. Често забравяме за това. Спомняме си, едва тогава, когато войната ни погледне право в очите.

Точно преди година войната за нашето бъдеще достигна един от повратните си моменти. Борехме се за свободата и живота си в България. Въздухът трепереше още в малките часове на 2 септември. Из столичните улици витаеше чувство на революционност, надежда бе хванала в широка прегръдка “Триъгълника на властта”. Всички трепетно очакваха промяната и бяха готови да я случат тъкмо там и тъкмо тогава - на 2 септември 2020 г.

По жълтите павета обаче се разхождаше и страх. Защото часове по-късно 2 септември 2020 г. щеше да стане поредното черно петно в биографията на Бойко Борисов и неговите министри. Защото 2 септември 2020 г. щеше да стане печално известен като деня на най-яростните протести срещу олигархията, корупцията, управлението на ГЕРБ.

И 2 септември щеше да бъде запомнен като “кървавата сряда”.

“Но прекрасното в човека е това, че той никога не се обезсърчава, никога не му омръзва да започне нещо отначало, когато знае, че то е много важно и заслужава да се направи” - Рей Бредбъри.

Джесика Вълчева, FROG NEWS

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари