2 години затвор за русенски наркодилър

2
27-годишният подсъдим трябва да плати и 6000 лева глоба
27-годишният подсъдим трябва да плати и 6000 лева глоба Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе осъди 27-годишния В. К. на едно общо наказание от две години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 6000 лв. 

Подсъдимият се призна за виновен и по двете обвинения и делото протече по реда на съкратеното производство, съобщиха от съда.

Първото деяние е извършено в периода 17.09.2018 год. до 11.12.2018 год. в гр. Русе. В условията на продължавано престъпление – на пет пъти, без надлежно разрешително, В. К. е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и марихуана на обща стойност почти 3000 лв.,от които чрез продажба на 16.10.2018 год. разпространил на Б. Б. марихуана 0,1225 грама с активен компонент тетрахидроканабинол – 13 % (тегловни) на стойност  0,73 лева. За това престъпление съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години и глоба в размер на 6000 лв.

Същият размер на наказанието лишаване от свобода бе определен и по второто обвинение – за това, че на 11.12.2018 год. в гр. Русе, придобил и държал газов пистолет, конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели и 2 бр. патрони, без да има за това надлежно разрешение.

С присъдата се отнема в полза на държавата предмета на престъпленията – наркотичните вещества, огнестрелното оръжие и боеприпасите, както и веществените доказателства: електронна везна и мобилен телефон „Iphone“ със СИМ карта, тъй като са вещи, предназначени и послужили за извършване на първото деяние. Подсъдимият е осъден и да заплати направените по делото разноски в размер на 1189.82 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари