19 нови случая на коронавирус в Русе

1
РЗИ-Русе ще изнесе подробна информация за новите случаи по-късно през деня
РЗИ-Русе ще изнесе подробна информация за новите случаи по-късно през деня Снимка: Бонка Ангелова / Фейсбук

19 нови случая на коронавирус в Русе

Това сочат данните в Националната информационна система. РЗИ-Русе ще изнесе подробна информация за новите случаи по-късно през деня

1388 са общо новите случаи за изминалите 24 часа, 1381 души са излекуваните.

Новите случаи са със 737 по-малко от вчера. Това са 12,99% от тестваните.

Направени са общо 10 687 теста.

211 620 са активните случаи към момента. В болница са 3175 души, като в интензивните отделения се лекуват 416. Новопостъпилите в болнично заведение са 163-ма, от тях 91,41% не са ваксинирани.

С 1381 излекувани през последното денонощие общият им брой от началото на пандемията вече достига 853 380. Заболелите от началото са 1 100 811.

През последното денонощие са починали 21 души, а общият брой на загубилите битката с вируса е 35 811. От починалите за деня 85,71% не са ваксинирани.

Разпределението по области по настоящ адрес на новите положителни случаи е, както следва: Благоевград - 11; Бургас - 205; Варна -226 ; Велико Търново - 60; Видин - 23; Враца - 13; Габрово - 4; Добрич - 20; Кърджали - 6; Кюстендил - 12; Ловеч - 17; Монтана - 11; Пазарджик - 9; Перник - 19; Плевен - 29; Пловдив - 103; Разград - 14; Русе - 19; Силистра - 23; Сливен - 17; Смолян - 9; София област - 68; София град - 343; Стара Загора - 41; Търговище - 13; Хасково - 21; Шумен - 26; Ямбол - 26.

Общият брой на хората със завършен имунизационен цикъл достигна 2 048 860 души. 694 408 от тях са с бустерна доза. През последното денонощие са поставени 849 дози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    КОВИД ЛЪЖАТА
    КОЙТО още казва че има ковид, ще бъде застиган от проклятие, и всички около него ще измрат.
  • 5
    3
    Здравствуйте!
    Товарищ Путин излекува Европа от ковида за по-малко от 48 часа. Сега чакаме Пфайзер да си препрограмират *ваксината* така, че да защитава и от радиация. Само трябва да добавят малко йод! В тях ми е надеждата, един път спасиха света и пак ще го направят! Мисля дори да взема да напиша един SMS на Урсула фон дер Pfizer и да я попитам - можем ли да очакваме някакви потивоядрени мерки? Миене на ръце, дистанция, маски (противогазни!) може би? Така сме оставени на произвола, не знаем какво да правим и как да се държим. Трябва някой да ни упъти, нещо да ни забрани! Сигурен съм, че без поне един кратък, но ултра строг локдаун няма да се измъкнем от тази ситуация, но “експертите“ математици все пак имат последната дума, пък и съм сигурен, че Урсула се е захванала с тези проблеми, а захване ли се тя – всичко се решава. Но ... както са казали мъдрите: поживём — уви́дим!
  • 3
    2
    ПСР
    То е като ИДИЛ. Всяко следващо планувано събитие измества предходното. Някой сети ли се за ИДИЛ през пандемията?
  • 3
    1
    COVID-19-БЕЖАНЦИ?ПАНДЕМИЯ?
    НЯКОЙ ПРОВЕРЯВА ЛИ ГИ ЗА КОВИД,КАК ВЛИЗАТ В ДЪРЖАВИТЕ? НИЕ ДО РУМЪНИЯ НЕ МОЖЕМ ДА ИДЕМ БЕЗ ТЕСТОВЕ И РЕГИСТРАЦИЯ?В МАГАЗИН БЕЗ МАСКА И СЕРТИФИКАТИ? КАК ЗАБРАВИХА ЗА КОВИД -19? ПУТИН ЛИ ИЗГОНИ ВИРУСА ИЛИ ТОЙ СЕ УПЛАШИ И ИЗБЯГА ИЛИ ПРОСТО НЕ Е НА ДНЕВЕН МЕДИЕН РЕД,ОБСЪЖДАНЕ,ТЕМА,ПРОПАГАНДА? МАЙ ИМА КОНСПИРАЦИЯ И ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА КАКТО И УНИЩОЖАВАНЕ НА ИКОНОМИКА? ЩЕ ОТГОВОРИ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ И НОВИТЕ МУ НАСЛЕДНИЦИ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари