19-годишно момиче и 20-годишно момче извършиха две убийства за един ден в София

2
След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняеми по чл. 115 от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа
След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняеми по чл. 115 от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа Снимка: БНТ, архив

 

С мярка до 72 часа са 19-годишно момиче и 20-годишно момче

За първия от случаите сигнал постъпил на 11 септември, около 01.00 ч., чрез тел. 112 - служителка в денонощен магазин в кв. „Дружба” съобщила за мъж в безпомощно състояние. Незабавно са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На място е установена самоличността на починалия - 29-годишен. В хода на полицейската проверка е констатирано, че той е паднал на земята след нанесен удар по главата. По случая е задържан 20-годишен младеж.

По-късно същия ден, около 22.10 ч., 39-годишна жена сигнализирала в полицията за починал мъж в жилище в кв. „Връбница”. Пред служителите на реда тя разказала, че 19-годишна нейна съседка потърсила помощ, тъй като приятелят ѝ е пострадал. Веднага към жилището били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На място е констатирана смъртта на 46-годишен мъж, при направения оглед е установено, че той е починал вследствие на множество прободни рани. След извършени процесуално-следствени действия 19-годишната е задържана.

По двата случая са образувани досъдебни производства. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняеми по чл. 115 от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари