180 нови случаи на COVID-19 в Русенско

0
Една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали
Една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали Снимка: Dunavmost

Една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали

180 са новите случаи на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие, като сред тях има осемнайсет ученици и три деца в предучилищна възраст.

Най-много са заболелите в община Русе – 156. От останалите 24 заразени, осем са от Бяла, шестима са от Две могили, по трима от Иваново и Сливо поле, двама от Ветово, както и по един в Борово и Ценово. Същевременно през вчерашния ден са оздравели 68 човека, а една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали, съобщиха от Областната администрация в Русе.

Активните случаи са 1 526, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 859, а преболедувалите са 16 143. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на десето място по заболеваемост в страната наравно с Плевен.

През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 45. На болнично лечение към момента в областта се намират 272 човека, като 55 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има един ваксиниран пациент. Свободните легла са 52, от които интензивните са шест.

До момента в областта са извършени 78 747 имунизации, като повторна доза са получили 40 420 човека. Само през вчерашния ден са поставени 674 ваксини, като единайсет от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза са получили 346 човека от областта.

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари