16 са новите случаи на КОВИД-19 в Русенско за 24 часа

0
Мъж от Борово с положителен тест за КОВИД  е починал през денонощието
Мъж от Борово с положителен тест за КОВИД е починал през денонощието

Шестнайсет са новите случаи на COVID-19 в Русенско за последните 24 часа

 Дванайсет от заболелите са от община Русе, двама от Бяла, както и по един от Ветово и Ценово. Без заразени с коронавирус са населените места от общините Борово, Две могили, Иваново и Сливо поле. По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден няма оздравели, но един мъж с положителен тест за COVID-19 от Борово е починал.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 916, а преболедувалите са 13 448. Активните случаи са 547. На болнично лечение в областта се намират 136 души, като 26 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 50.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Хасково. За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са Видин, Кърджали, Кюстендил, Монтана и Шумен – по един.

До момента в областта са извършени 60 950 имунизации, като повторна доза са получили 29 513 лица.

През настоящата седмица са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки делничен ден до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, всеки може да се ваксинира срещу COVID-19. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903. Без предварително записване за която и да е ваксина, имунизации се правят в изнесен пункт пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 от 09.00 до 16.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревская“ от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари