16-годишно момиче е загинало след мистериозно заболяване в Турция

2
Родителите ѝ подозират, че тя е била убита умишлено
Родителите ѝ подозират, че тя е била убита умишлено

Красива манекенка е загинала след мистериозно заболяване в Турция, а родителите ѝ подозират, че тя е била убита умишлено, за да вземат органите й. 

В началото на август 16-годишната красавица София Ланшакова заминава за Турция със семейството си. На деветия ден момичето се разболява, оплаква се от стомашни болки и е откарано в частна клиника, където я поставят на системи, макар и да има подозрения, че се касае за aпендицит.  В крайна сметка сърцето на София спира на два пъти и накрая умира. Когато тялото на момичето е върнато в Русия, родителите с ужас установяват, че то е без вътрешни органи, съобщава blitz.bg. 

Нуртах Ари, директор на турската клиника, където София се лекува, твърди, че тийнейджърката е била откарана в болницата вече с перитонит и спасяването й било невъзможно.  Той твърди, че родителите се обърнали към лекарите твърде късно - преди това са дали на момичето активен въглен. Семейството на Ланшакова обаче обвинява лекарите, че София не е била адекватно изследвана и те не са забелязали, че има aпендицит.

Всичко започва, когато на 12 юли София се оплаква от болки в стомаха, след като изяжда нарязан ананас за закуска.  Майката Татяна в началото помислила, че дъщеря й се натровила, затова й дава активен въглен, но на следващия ден я води в клиника.  Лекарите взимат кръв и установяват, че резултатите не са добри и решават да преместят момичето в друга, по-добре оборудвана клиника.  По това време вече София се е влошила много, не може да ходи сама и дори да се движи. Родителите твърдят, че са изминали два часа, преди изобщо дъщеря им да бъде закарана до другата болница.

Според специалистите поставянето на нагревателен компрес върху стомах на пациент със съмнение за aпендицит е сериозна грешка на лекарите - по този начин се увеличава възпалителният процес. Тялото на София е върнато в родния й Красноярск с малко петно на корема с размери на монета. В същото време София официално не е имала никаква операция.

Майката Татяна твърди, че не е могла да получи никакви документи от лекарите за тестовете и лечението. Оказало се, че от тялото липсват матката и яйчниците на 16-годишната манекенка. В същото време лекари обясняват, че след спиране на сърдечната дейност отстраняването на органи за по-нататъшната им трансплантация е неподходящо.

Адвокатът на клиниката обвинява майката за смъртта на момичето и твърди, че 16-годишната София е отишла в болницата твърде късно, докато през това време й давали ненужни хапчета. "Какви доказателства имат, че са изрязани някои органи? Да, аутопсията беше задължителна, защото детето почина в друга държава. Ако нещо липсваше, ако имаше някакво деяние срещу това момиче, щеше да бъде образувано наказателно дело."

"Ако семейството на Ланшакови не се извини, ще бъдем принудени да се обърнем към съда, за да защитим нашите права и интереси. Турските закони са много строги: тъй като майката не е следила детето си, доведено до такъв край - те чакат съдебномедицинска експертиза за образуване на наказателно дело срещу майката", коментира адвокатът на клиниката Ася Батчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари