140 участници премериха сили в триатлон „Купа Русе“

1

Приключи вторият Международен турнир по турнир „Купа Русе“, който се проведе в рамките на два дни на гербната база в село Николово

В състезанието, което се организира от спортен клуб „Триатлон Далян Русе“ и с подкрепата на Община Русе, се включиха 140 участници от България и Украйна, съобщиха от общината. 

Нашият град се гордее със своите състезатели в тази дисциплина, която е истинско истинско изпитание за тях, обединявайки не един, а цели три спорта в едно“, каза в приветствието си към участниците кметът Пенчо Милков.

Той им пожела да дадат всичко от себе си и ги призова да изпращат своята енергия и към Теодор Цветков, който по това време продължаваше своя маратон, плувайки без да спира 72 часа във водите на язовира.

Състезанието започна в събота с най – малката възрастова група – бенджамин /10 г. и по-малки/, като след тях своите умения показаха участниците от групите „деца“ /11 – 12 г./, „младша възраст“ /13 – 14 г./, „старша възраст“ /15 – 16 г./, „младежи и девойки“ /17 – 19 г./ и приключи с „мъже“ и „жени“ /над 17 г./.

Във втория състезателен ден своите сили мериха децата и професионалистите в категория „щафета“, както и любителите в същата дисциплина.

Русенският клуб „Триатлон Далян“ завърши надпреварата с 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала в индивидуалната дисциплина. В щафетата те грабнаха 2 бронзови медала, а в комплексното класиране си тръгнаха с купата за второ място.

Триатлон „Купа Русе“ се провежда за 12-и пореден път, като за втора година е с международен статут.

Класирането можете да видите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Василена
    Пенджоу, моя мъж е Прецидент. Либийски ПреЦИПдент. Демек идиото е.
  • 8
    1
    русенец
    Сутринта отивам на Текето да подишам чист въздух, защото в Русе не мога. По пътя към паркинга нито табели някакви, нито знаци, нито намек, че след час ще затворят движението. След час и нещо се опитвам да се върна в Русе. Някакво момче с капитански пагони, без стоп-палка и без фуражка ми каза, че пътят е затворен. Имало състезание. Заинтересувах се защо не са си направили труда да поставят нужните знаци и предупреждения. Каза, че в нета било оповестено, не уточни къде точно. Щеше ми се да го попитам откога знаците за регулиране на пътното движение ги поставят в нета, ама ми стана симпатичен и реших да не го затруднявам. Та, когато Пенчо или друг произволен идиот решат да организират нещо, добре е да го направят като интелигентни хора, мислещи за останалите все пак, а и за реда и законите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари