14 швейцарски тролея пристигат в Русе по Дунава

12
Пускат се в употреба до дни
Пускат се в употреба до дни Видео: Русе Медиа

14 швейцарски тролейбуса, предназначени за парка на „Общински транспорт“, пристигат по река Дунав в Русе.

Те се превозват с кораб на русенската компания „Донау стар“ и се очаква да бъдат доставени на 27 септември.

Това са тролеи втора употреба по обществена поръчка. Дълги са 12 метра, с 90 места. След разтоварването им ще бъдат въвеждани в експлоатация поетапно, като се надяваме в рамките на 2-3 дни пристигането им първият тролей да е по улиците на град Русе. Тролеи от същата марка се движат по улиците на Русе от 2019 г. Според информацията от „Общински транспорт“ технически са в много добро състояние. Срокът за продължителност на живот е в зависимост от експлоатацията и обслужването – между 7 и 10 години“, обясни зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, предава Русе Медиа.

Общината се надява с тази доставка и с новите тролеи, за които върви обществена поръчка, проблемите с градския транспорт да се решат за години напред. В продължение на 10 години тролейбусният парк не е бил обновяван, като от 2009 г. насам има само няколко доставени тролея.

В момента в „Общински транспорт“ има много тролеи, които предстои да бъдат бракувани, тъй като са негодни за употреба. Други пък постоянно са в ремонт, тъй като има световен проблем с доставката на резервни части и се налага да се чака с месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари