13 души са починали от COVID-19 в Русенско

0
Четирима мъже и девет жени загубиха битката с коронавируса
Четирима мъже и девет жени загубиха битката с коронавируса

С още 171 души за едно денонощие се увеличи броят на оздравелите от COVID-19. Така от началото на пандемията, излекуваните от болестта в региона достигнаха 3907

Данните на Регионалната здравна инспекция сочат още, че за последните 24 часа констатираните нови случаи на коронавирусна инфекция в област Русе са 124. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 87. От останалите 37 почти половината, по-точно 15 са в община Бяла, по 5 в Борово и Сливо поле и 4 в Ивановско. По трима новозаразени има и в общините Две могили и Ценово, както и двама във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 5961 души, а активните случаи са 1796.

По последни данни към момента общо 466 души се намират на лечение в болниците от региона, като 24-ма от тях са в реанимация.

За съжаление вчера са починали още 13 души, от които четирима мъже и девет жени с положителен PCR тест за коронавирус.

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 258, от които 147 мъже и 111 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 10-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (столица), Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен и Благоевград, а след Русенско са София, Враца и Ямбол. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Видин - 22.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари