12 милионера, които нямат диплома

0
Вижте тези милионери, някои от тях дори милиардери, които така и не завършват колеж, но са лидери в своите области
Вижте тези милионери, някои от тях дори милиардери, които така и не завършват колеж, но са лидери в своите области

Дипломата от университет от Бръшляновата лига (8-те най-престижни ВУЗ-а в САЩ) може и да изглежда великолепна атестация за всяка биография, но тя не е задължително ключ за успеха.

Това доказват множество богати хора, които така и не са получили диплома.

Вижте тези милионери, някои от тях дори милиардери, които така и не завършват колеж, но са лидери в своите области:

1. Ралф Лорън

След като 2 г. учи бизнес науки в Baruch College в Манхатън, той напуска и се присъединява към армията. После започва работа в производителя на вратовръзки A. Rivetz & Co и така тръгва неговата кариера в модата.  В момента състоянието му се оценява на 8,2 млрд. долара и управлява империя за мъжки и дамски облекла, дънки, парфюмерия, аксесоари и обзавеждане.

2. Стив Мадън

Посещава за кратко University of Miami, но бързо се завръща в родния Ню Йорк, след като баща му му спира издръжката. Работи за редица компании за обувки, преди да създаде своя през 1990 г., когато има едва 1100 долара в сметката си. Сега може да се похвали с богатство от 120 млн. долара.

3. Бил Гейтс

Напуска Harvard по време на следването си. Интересува се от програмиране още от 13-годишен и печели първите си 20 000 долара с компютърна програма за мониторинг на трафика в Сиатъл, заедно с приятеля си Пол Алън, с който основават Microsoft 5 години по-късно. От няколок години той е най-богатият човек на света с 86 млрд. долара състояние.

4. Стив Джобс

Основателят на Apple почина през 2011 г., но неговото влияние в технологичната индустрия няма да се забрави. Той учи половин година в Reed College, но напуска и няколко месеца работи като дизайнер на видео игриза Atari, след което заминава за Индия. През 1976 г., когато е 21-годишен, основава Apple Computer заедно със Стив Возняк. При смъртта му състоянието му се оценява на 10,2 млрд. долара.

5. Марк Зукърбърг

Още докато е в гимназията, Зукърбърг привлича вниманието на гиганти като AOL и Microsoft като създава плъгин за Winamp, който персонализира плейлистатат. Отхвърля няколко оферти за работа, за да отиде в колеж и през февруари 2004 г. стартира "The Facebook" от стаята си в Harvard. Социалната мрежа се превръща в невероятен успех и Зукърбърг напуска училище, за да управлява платформата, която днес има 1,44 млрд. потребители. 31-годишният технологичен лидер притежава $32,5 млрд. богатство.

6. Коко Шанел

Модната икона израства като сираче и се учи да шие от бавачки. През 1910 г. отваря магазин за шапки в Париж, а после започва да прави и облекла, парфюмерия и козметика. При смъртта й през 1971 г. притежава $8 млн.

7. Саймън Кауъл

Напуска училище 17-годишен, след като е обиколил няколко и е изключван за лошо поведение. Работи в музикалната индустрия, преди да създаде компанията си  SYCOtv, с която прави "The X Factor." Богатството му се оценява на 550 млн. долара.

8. Джеймс Камерън

Сега е носител на награди Оскар, филмов проду[ент и режисьор, но преди много години отпада от колежа и се прехранва като шофьор на камион. Прави първия си филм през 1978 г. През 1984 г. започва успехът му с „Терминатор”, после прави още хитови заглавия като „Титаник” и „Аватар”. Богатството ме у 700 млн. долара.

9. Стив Возняк

Съоснователят на Apple посещава за кратко University of California в Berkeley и по това време среща Стив Джобс. Работи за кратко за Hewlett-Packard, преди двамата с Джобс да създадат Apple. Притежава 100 млн. долара.

10. Ричард Брансън

Напуска училище на 16 години, за да прави младежкото списание Student. Успетъх на изданието води до създаването на звукозаписна компания Virgin. След това разширява портфолиото си с над 200 компании в 30 държави. Най-популярни са авиолиниите, а в последните години и компанията му за космически пътувания. Притежава 5,1 млрд. долара.

11. Лари Елисън

След като напуска два колежа, Елисън се мести в Бъркли, Калифорния, където усвоява програмирането. Става съосновател на Software Development Labs с двама свои колеги и получават договор за изграждането на система за управление на  данни, която наричат Oracle. Днес съоснователят на едноименната компания, който наскоро се оттегли от управлението й, притежава 51,8 млрд. долара.

12. Тед Търнър

След като отпада от Brown University, Търнър започва да работи за клона на семейната компанията в Джорджия. Когато баща му умира през 1963 г., той става президент на Turner Advertising, която преименува на Turner Broadcasting Company. Основателят на CNN притежава $2.2 млрд.

Източник: Дартс Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари