12-годишно момче се извини за надраскан паметник в Русе

6
Александър дори поправи грешката си, като почисти монумента сам
Александър дори поправи грешката си, като почисти монумента сам Видео: БНТ

12-годишно момче от Русе призна в социалните мрежи, че е рисувало върху един от паметниците в града.

Александър Драев се извини и дори поправи грешката си, като почисти монумента сам. 12-годишният Александър Драев рисува от малък. За да покаже таланта си, заедно с приятели, изписват артистичните си псевдоними върху Братската могила в центъра на града, предаде БНТ.

Александър Драев: То е нещо като изкуство. Не драскам само аз и тогава не знаех, че не трябва да се рисувам по паметници.

Алекс казва, че по-късно осъзнал грешката си и искрено съжалява за стореното. Нещо повече - намира смелост да се извини публично в социалните мрежи и сам заличава своята грешка.

Александър Драев: То се чисти с туба ацетон и памук. Нищо не ми костваше. Веднага като разбрах, че не е правилно, отидох и го изчистих.

Зорница Бойчева, майка на Александър Драев: Зарадвах се, че е осъзнал веднага грешката си и че я е поправил без дори да му казвам аз.

Деян Стайков, учител на Александър Драев: В крайна сметка, признаването, осъзнаването на тази проява и след това, разбира се, почистването на паметниците за мен говори само едно - че ще стане човек.

Подобни надписи и рисунки в Русе са почти на всяка крачка, което отново повдигна въпроса за обособяването на специално място за този вид творчество. Вместо това през последната година община Русе е похарчила над 4 хил. лв. за заличаването на графити по паметници и обществени сгради.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари