12 банки дават безлихвени кредити заради кризата

1
Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период
Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период

12 банки са заявили желание за участие в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщиха от държавната банка.

Хора в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица могат да вземат до три пъти по 1500 лв. заем без лихва, такси, комисиони и неустойки. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

Банките, през които ще се отпускат парите, са ЦКБ, Алианц банк България, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, ОББ, Общинска банка, ПИБ, Райфайзенкбанк, Търговска банка Д, Уникредит Булбанк и Пощенска банка.

От ББР допълват, че се работи усилено, включително в празничните дни по сключване на финансовите споразумения, както и за създаването на необходимата организация в клоновите мрежи на банките.

Очакванията са съгласувателната процедура да бъде максимално съкратена, така че финансовият ресурс да достигне до хората в първите дни след Великденските празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари