1000 лева глоба за втория подсъдим за държане на наркотици, наложи съда в Русе

0
Присъдата, с която е осъден Р. Й., може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд в града
Присъдата, с която е осъден Р. Й., може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд в града Снимка: Dunavmost, архив

Районен съд – Русе наложи административно наказание глоба в размер на 1000 лв. на 32-годишния Р. Й. за това, че е държал наркотични вещества на стойност 42,70 лв., като случаят е маловажен

Другият подсъдим по делото – В. А., също на 32 години, често употребявал наркотици, под въздействието на които ставал агресивен към баща си. На 27.11.2018 г. вечерта двамата подсъдими отишли в дома на В. А., пили алкохол и употребили марихуана и метамфитамин. Рано сутринта на следващия ден по сигнал на бащата, в апартамента влезли екипи от „Център за психично здраве“ („ЦПЗ“) и Второ Районно и видели върху бюрото 3 пластики, наподобяващи банкови карти и бяло прахообразно вещество върху едната.

Подсъдимият Р. Й., който в този момент бил седнал пред бюрото и разглеждал телефона си, заявил, че не знаел какво е веществото, но признал, че в себе си има грам амфетамин, а в дома си – грам и половина марихуана. Същият бил отведен в Районното управление, а В. А. – в „ЦПЗ“. От апартамента на В. А. с протокол за претърсване и изземване били иззети 6 гр.марихуана и 4 гр.метамфитамин на обща стойност 136,33 лв., за които бащата заявил, че са на сина му.  

В разпоредителното заседание В. А. е поискал да сключи споразумение, което на 02.02.2022 г. е било одобрено от друг състав на Районен съд – Русе. Подсъдимият В. А. е приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.

По искане на неосъждания Р. Й. днешното съдебно заседание премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът го призна за виновен в това, че е държал без разрешение марихуана и метамфитамин на обща стойност 42,70 лв., като случаят е маловажен, освободи го от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба в размер на 1000 лв.

Присъдата, с която е осъден Р. Й., може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари