100 електрически тротинетки ще бъдат на разположение на русенци

0

В Русе ще бъдат изградени обособени места за паркиране на електрически скутери

Общинският съвет одобри споразумението за сътрудничество, подписано между Община Русе и Лайм Технолоджи ЕООД. То е за изграждане на публична система за споделено използване на електрически скутери на територията на цялата община  

Съгласно новоприетата Наредба №18 за обществения ред при полазване на превозни средства, ще бъдат определени места за паркиране на индивидуални електрически превозни средства, като не повече от 50 процента от капацитета на местата за паркиране да могат да се ползват от юридически лица.

С решение на Комисията за организацията на безопасност на движението ще бъдат определени места за паркиране не само на тези електрически скутери, но включително и на тези на физически лица като кметът ще ги определи със заповед. По този начин ще се стимулира използването на по-екологични превозни средства.

Предвижда се в града да бъдат разположени 100 тротинетки, които ще бъдат разпределени на няколко локации. Те ще развиват скорост до 25 км/ч. и ще имат стартова цена за отключване, както и цена за ползването им на минута. Тяхната цел е да се задоволи нуждата на мрежата на микромобилност в града, намаляване въздействието на външните ефекти, генерирани от индивидуалния автомобилен трафик, подобряване на обществената осведоменост в областта на безопасното поведение на пътя и повишеното внимание. 

Фирмата започва дейността си през юни 2017 година като днес  е най-голямата компания за наем на електрически тротинетки в света. Тя оперира в 200 града – в региона развива дейност в Букурещ, Атина, Солун и други.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    азбукарче
    Някои от хората върху тротинетките са опасни за пешеходците. Карат по тротоарите с висока скорост. Ако карат пък по уличното платно, са опасни за автомобилите. Но пък тази фирма ще си има печалби. Имаше ли конкурс за отдаване под наем на тротинетките?
  • 1
    3
    Оптимист
    Голям реалист си....няма що...идеята е супер просто като има тъпаци да ги карат тея тротинетки кат гламави така ще е ...Идеята си е окей и след нея започва изпълнението й от така нареченото общество....НИЕ си го правим дали ще стигнем безопастно до избраната от нас дестинация или до Басарбово
  • 4
    2
    Реалист
    Идиалка,браво бат Пенчо педерунчо,още 100 потенциални мишени за блъскане с джипката хахаха ша ги мятам по капаците яко пък може някой и до Басарбово да го метна коне късметлия
  • 10
    1
    русенец
    Дано да са верижни, тип малки булдозерчета, че из нашите дупки друго не може да мине. Не става ясно общината ще участва ли финансово в това начинание?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари