10 руски самолета стоят блокирани на летища в Германия

0
Те са на германски летища вече почти 6 месеца
Те са на германски летища вече почти 6 месеца

На самолетите може да им се извършва само профилактика

10 самолета, собственост на Руската федерация, са блокирани на германски летища вече почти шест месеца заради западните санкции, свързани с войната в Украйна, предаде Редактионетзерверк Дойчланд (RND) в неделя, позовавайки се на германското министерство на транспорта, предаде bTV 

Самолетите са обект на забрана за излитане заради санкциите на ЕС. Те не могат да бъдат използвани от собственика и не могат да бъдат транспортирани до друго място, съобщи германското Министерство на транспорта.

Забраната влезе в сила на 27 февруари - три дни след началото на войната, и важи за полети от Русия до Германия, включително и транзитни.

Според Министерството на транспорта в Лайпциг в момента се намират три руски самолета Ан-124. Този тип самолети се използват предимно за чартърни товарни полети.

В Кьолн има Bombardier BD-100-1А10 Challenger 300 и Boeing 737. Самолетите Boeing 737 се използват предимно за пътнически полети. Bombardier има осем до единадесет места и често се използва като бизнес или частен самолет.

Има Boeing 747 във Франкфурт-Хан и четири самолета в Баден-Баден: Cessna 750 Citation Х, два Embraer ERJ-135BJ Legacy 600 и Bombardier BD-700-1А10 Global Express XRS. Всички самолети са за бизнесполети и са на частни лица.

Въпреки санкциите на самолетите може да се извършва профилактика, но всякакви работи по поддръжката извън това - например, предоставянето на резервни части, са забранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари