1,5 милиона лева са събрани на Дунав мост от глоби

2
90 на сто от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция-сочат данните на КАТ-Пътна полиция - Русе
90 на сто от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция-сочат данните на КАТ-Пътна полиция - Русе Видео: БНТ

Над 1 милион и 200 хиляди лева са събрани от началото на юни досега на Граничния пункт "Дунав мост" от български и чужди водачи от връчени електронни фишове за нарушения за превишена скорост

Други 270 хиляди лева от глоби са платени от нередовни водачи за същия период. Спрени от движение са и 13 коли, чиито собственици не са издължили сумите си в посочения срок, съобщава БНТ

Срещаме Аспарух Стойков на Граничния пункт Дунав мост в Русе, докато преминава през проверката за неплатени глоби и електронни фишове на влизане в страната. Казва, че контролът по границите е затегнат и това го знаят дори чуждите шофьори.

Аспарух Стойков: "Вашето Русе стана много известно с тези актове, цяла Европа го научи".

Над 7 700 електронни фиша и 3 700 незаплатени глоби са били връчени на Дунав мост на български и чужди шофьори. 90 на сто от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция-сочат данните на КАТ-Пътна полиция - Русе.

Стилян Станев - началник-група „Организация на движението и пътен контрол"- КАТ-Русе: "Първите дни беше бум - много водачи бяха установени и след като са преминали 1-2 пъти през контролно-пропускателни пунктове, водачите са вече изрядни".

Специфичното на Дунав мост е, че е единственият контролно-пропускателен пункт, при който проверката за неплатени глоби на излизане от страната се прави на чужда територия-тоест в Гюргево, където работят българските гранични служители.

Стилян Станев - началник-група „Организация на движението и пътен контрол"- КАТ-Русе: "Водачите се връщат на територията на Република България, заплащат си глобите и тогава преминават на територията на Румъния".

За Атанас Русев новите мерки по границите действат дисциплиниращо.

Атанас Русев: "Аз скоро не съм получавал фишове за превишена скорост и всички фишове, които съм имал миналата година, съм ги платил. Време беше и чужденците да започнат да си плащат глобите. В България те знаеха, че доскоро нямаше контрол".

Контролът по границите ще става още по-строг-казват от Пътна полиция-Русе и добавят, че снимките за превишена скорост на чуждите шофьори вече се събират от всяка точка на страната електронно в Единен център за обработка на нарушенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари