Откраднаха биткойни за 70 милиона долара

1
Биткойн тържището за копаене на криптовалута NiceHash пострада от хакерска атака
Биткойн тържището за копаене на криптовалута NiceHash пострада от хакерска атака

Биткойн тържището за копаене на криптовалута NiceHash пострада от хакерска атака, при която $68 милиона в биткойни бяха откраднати, предава Coindesk.

Новината бе потвърдена, след като сайтът на NiceHash премина офлайн, а първоначално изтъкнатата причина беше осъществяването на профилактика.

В официално съобщение от страна на компанията се признава за пробива и се съобщава за осъществен пробив към сайта на NiceHash. В следствие на това е стартирано разследване и услугите ще бъдат прекратени за 24 часа. Компанията уведомява, че системата за разплащане е била компрометирана и биткойн портфейла е откраднат. Макар и конкретни цифри да не се споменават, Coindesk съобщава, че за последно адресът, свързан с портфейла на NiceHash е помещавал 4 736. 42 биткойна. Към момента на пробива това се е равнявало на $62 милиона, но в момента, това е сума над $68 милиона, пише Kaldata.com.

Основан през 2014, NiceHash оперира под формата на пазар, в който тези, които искат да копаят криптовалута, може да открият собственици на системи, които предлагат свободна изчислителна мощ. Генерираното количество криптовалута се държи от NiceHash, като след доставката на услугата си задържат комисионна. Потребителите могат свободно да продължат да пазят авоарите си в NiceHash или да ги изтеглят към собствените си портфейли. Компанията обещава да възстанови функционирането на предлаганата от нея услуга с нови и по-добри защити.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари