Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Това са най-грешно дадените пари от Община Русе

8

Ето ги прекрасните ни асансьори на Кръговото!

Бях казал какво ще се случи, още преди 3 години, тогава никой не ме чу, но сега снимките говорят сами за себе си. Тези асансьори нито се ползват, нито работят. 

Нужно ли беше до се дават чували с пари за безплатни градски нужници? 

Но парите са усвоени – думичката, която трябва да замени кражбата в новия наказателен кодекс.

А беше толкова простичко – просто трябваше да се направят на всякъде едни хубави широки пътечки, както от страната на Пантеона. А не да се правят стъпала, асансьори, зикзаци и прочие глупости! За тия простотии и заради отвратително скосените велоалеи, трябваше да има осъдени но все-пак живеем в България.

Но дори и да не се връщаме в миналото фактите говорят, че асансьори са напълно безполезни и трябва да отпаднат от всички бъдещи проекти. Със спестените пари могат да се направят 100 по-важни неща.

Спрете с тия асансьори, защото точно те са най-лесният начин за точене на пари

При тези изключително важни проекти за обновяване на града, водеща трябва да е функционалността, а не просто изчанчените хрумвания на архитект или проектант, който има 2-3 висши образования и няма хабер от света.
Разберете, че хората не вярват толкова в новите проекти - причината не е в това дали ще падне един мост, а това дали новият ще е функционален и най-вече направен качествено. 

За жалост ние не вярваме в това, защото имаме печалния опит от спортната зала, Кръговото, велосипедните алеи и прочие. А града ни дето е паметник на културата има нужда от обновяване, защото повече мислим за сградите и за мостовете отколкото за хората.

Това което най-много има нужда от обновяване е съзнанието ни, защото самото то е паметник на културата!

Автор: Д.Д.
(Автор: Д.Д. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари