Гонят самонастанилата се секта в бившето кино „Виктор Юго“

1
Трета евангелска петдесятна църква Русе обсадила неправомерно имота
Трета евангелска петдесятна църква Русе обсадила неправомерно имота Снимка: Вестник "Утро"

Община Русе ще изгони неправомерно настанилата се секта след сигнал от общински съветници.

Благодарение на сигнала, подаден от общинските съветници доктор Росица Георгиева и Иво Пазарджиев, общинската администрация ще принуди неправомерно настанилите се представители на религиозна общност в пенсионерския клуб в бившето кино „Виктор Юго“ в ж.к. „Здравец-север“ да напуснат имота.

Това става ясно от отговора на кмета Пламен Стоилов, даден на днешната сесия на ОбС-Русе.

Както е известно Георгиева и Пазарджиев сигнализираха, че от скоро в пенсионерския клуб, намиращ се в бившето кино „Виктор Юго“ в ж.к. „Здравец-север“, се подвизава молитвен дом, използван от представители на религиозна общност, наричаща се „Трета евангелска петдесятна църква Русе“.

От отговора става ясно още, че нерегламентираната търговска дейност, развиваща се в коридора на мястото, предназначено за пенсионерски клуб, е противоправна, като машината за продажба на топли напитки предстои да бъде премахната.

Община Русе предстои да организира процедура за отдаване под наем на имота – общинска собственост, съобразно неговото предназначение.

В същата сесия на ОбС-Русе стана ясно още, че за Лесопарк „Липник“ в землището на село Николово, Община Русе, е приет предварителен проект за подробен устройствен план на Общински експертен съвет по устройство на територията през май месец миналата година. След като се извърши екологичната оценка, ще бъдат изготвени и проекти за реконструкцията му и връщането му към някогашната му прелест.

Към момента ремонти на парковото оборудване са възложени на фирмата, изпълняваща дейности по поддържане на урбанизираната част от лесопарка, а уборки и сметосъбиране се извършва всяка седмица. Предстои Община Русе да извърши подмяната на амортизираните кошчета за дребни битови отпадъци и поставяне на допълнителни такива.

Реакцията на кмета Стоилов е в следствие на питането на най-младия общински съветник Траян Тотев („ПАТРИТОТИ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“) относно съдбата на емблематичното за поколения русенци място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари