Нина подарява прически на онкоболни жени

1
Дамите получават билет за концерт или театрално представление от „Канев център”
Дамите получават билет за концерт или театрално представление от „Канев център” Снимка: Жанета Йорданова / Монитор

Русенската фризьорка Нина Йорданова започна благотворителна инициатива в подкрепа на жени с онкологични заболявания.

В нейния салон дамите ще могат безплатно да си направят прически и да върнат самочувствието си в момент, когато водят най-тежката битка за живота си – тази с коварния рак.

Имам клиентки, както и близки хора, преминали през тази криза, и знам колко объркани са те в този момент. Допълнително жените се притесняват и от външния си вид, след като са преминали курс на химиотерапия и са останали без коса. Много от тях се затварят вкъщи, изолират се и не искат да контактуват. Един малък жест на внимание би могъл да им върне самочувствието и да им вдъхне надежда”, казва Нина, която се занимава с фризьорство от 25 години, цитирана от Монитор.

През цялата 2018 г. тя ще приема жени, регистрирани в Комплексния онкологичен център в Русе, на които предстои химиотерапия, когато лекарите препоръчват на пациентките да си оформят къси прически, или вече са преминали курса на лечение, когато е необходимо вече поникналата коса да се оформи. Дамите ще имат право на три безплатни процедури – два пъти подстригване и боядисване и веднъж оформяне на перука. Боите са безплатни, а първите трийсет жени ще получат като подарък балсам маска за подхранване и възстановяване на косата.

За да има подход при обслужването на дами с такъв здравословен проблем и да бъде още по-полезна, Нина възнамерява да се консултира с психолог. Тя се надява и други нейни колеги от Русе да я последват в благородното дело.

Към инициативата на стилистката се присъедини и Русенският университет „Ангел Кънчев”. От там осигуряват безплатно посещение на театрална постановка или концерт през 2018 г. в „Канев център”. Билетът, който е за двама, дамите ще получават във фризьорския салон.

В Комплекстния онкологичен център в Русе са регистрирани близо 13 000 онкоболни жени от областите Русе, Разград и Силистра. Ежегодно химиотерапия преминават около 800 пациентки.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари