Дете със замръзнала коса трогна милиони хора по света

0
Момчето всеки ден изминава 4.5 км до училище в суровата зимна сутрин
Момчето всеки ден изминава 4.5 км до училище в суровата зимна сутрин

Съдбата на китайски ученик привлече вниманието на милиони хора по света, след като снимки на замръзналата му коса обиколиха медиите и социалните мрежи по света. 

Момчето, живеещо в селските райони на Китай, изминава 4.5 км до училище в суровата зимна сутрин всеки ден, като това му отнема повече от час, съобщава Daily Mail.

Облечено с тънки дрехи, момчето се изправя срещу минус девет градуса, за да се яви на изпит в началото на седмицата в малък град в провинция Юнан в Южен Китай. Той е трети клас в основното училище в град Ксинджи, съобщава People's Daily Online.

Момчето не идва от щастливо семейство. Баща му е работник-мигрант в друг град, а майка му го изставя, гласи информацията в местните медии. Уанг Фуман е на осем години и живее в къща от кал с баба си и по-голямата си сестра.

Директорът на училището, казва, че домът му е далеч от училище и той върви повече от час всеки ден, за да стигне до учебното заведение. Неговата класна стая няма отопление.Вчера в училището му започват заключителните изпити, като температурата пада до минус девет градуса сутринта. В резултат косата и веждите на момчето са напълно покрити със скреж, когато то пристига в клас.

Очевидно обаче неговите 16 съученици, както и той самият, намират това за забавно. Според директора, момчето е трудолюбив ученик и надарен математик.

Снимка, направена от People's Daily, показва ръцете му, на които се вижда, че те са напукани и покрити с рани, както и със следи от измръзване, защото помага на баба си, като работи селскостопанска работа.  

Фуман, освен това, не е виждал баща си от няколко месеца.

Снимката му развълнува особено много китайците, които коментират, че разликата между богатите и бедните в страната е твърде голяма. 

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари