Номинираният за ИКАР спектакъл „Редки тъпанари“ на русенска сцена

0

Русенският драматичен театър е щастлив да обяви присъствието на "Редки тъпанари" в номинациите за ИКАР 2018. 

Номинацията е за поддържаща мъжка роля на Явор Бахаров за ролята на Микеле в "Редки тъпанари". Невероятното изпълнение на актьора зрителите ще могат да видят на 24 февруари от 19 часа, на голямата сцена в театъра.

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ОГНЯНОВ” – Русе

представя

СПЕКТАКЪЛА НА ТЕДИ МОСКОВ

„РЕДКИ ТЪПАНАРИ”

КРИМИНАЛНА КОМЕДИЯ           

ПО ФИЛМА НА МАРИО МОНИЧЕЛИ „НЕИЗВЕСТНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ”

РЕЖИСЬОР: ТЕДИ МОСКОВ

СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: ТЕДИ МОСКОВ  И СИМОН ШВАРЦ

СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ: ВИОЛЕТА РАДКОВА

МУЗИКА: ПЛАМЕН МИРЧЕВ-МИРОНА

УЧАСТВАТ: МАЯ НОВОСЕЛСКА, ДАЙАНА МИХАЙЛОВА, РОБЕРТ ЯНАКИЕВ, ЯСЕНА ГОСПОДИНОВА, ЯВОР БАХАРОВ, ПЕТЯ ВЕНЕЛИНОВА, АЛЕКСАНДЪР САНО, АЛЕКСАНДЪР УЗУНОВ, ЙОСИФ ШАМЛИ, ИВАЙЛО СПАСИМИРОВ

Спектакълът „Редки тъпанари“ е театрална версия на филма на Марио  Моничели  „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“. Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.  Филмът на Моничели е от епохата на италианския  неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.                                                                                      

Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост.

Теди Москов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари