Лазерни камери засичат джигитите до 140 метра

0

Главен инспектор Росен Рапчев обясни, че отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" вече разполага с 28 нови мобилни лазерни камери, които ще засичат нарушителите на пътя.

"Устройствата ще могат да бъдат монтирани освен на пътни участъци и на мостови конструкции. Новата камера може да работи и отстрани на пътното платно. Те работят на принципа на лазарен принтер и разпознават не само регистрационните номера на българските автомобили, но и на чуждите, което улеснява по-бързото изпращане на електронни фишове. Едновременно могат да бъдат заснети трима нарушители и всеки от тях ще си получава глобата. Също така, след като техническото устройство бъде инсталирано и стартирано, не се изсиква полицейско присъствие и то работи в автоматичен режим. Всяка една камера е снабдена с мобилна карта, която изпраща данните автоматично в базата данни на МВР", разкри той.

"Камерата ще може да засича джигитите на пътя до 130-140 метра, в зависимост от метеорологичните условия и видимостта. Устройствата ще се позиционират на места, на които има концентрация на пътно-транспортни произшествия заради превишена скоростили на места, които са опасни. Новите камери ще повлияят на пътната безопасност", категоричен беше главен инспектор Рапчев.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари