След мъчителни болки и страдания Гери си отиде!

1
Вече е звездичка, която свети ярко, там някъде отгоре
Вече е звездичка, която свети ярко, там някъде отгоре

6-годишната Гери от София, за която хиляди българи дариха средства за лечение в чужбина, е починала вчера, предаде dir.bg.

Момиченцето страдаше от тежко онкологично заболяване - злокачествен невробластом с метастази в костите, и преди година след призиви за събиране на непосилните за нейните родители 600 000 евро за лечение в чужбина хиляди българи помогнаха.

В края на декември м.г. детето и родителите му заминаха на лечение в клиника в Германия, където Гергана бе подложена на серия от тежки химиотерапии.

През септември момиченцето дори е записано в първи клас, като в един момент Гери е била с показатели на здраво дете, дори е имала разрешение да ходи на училище.

В средата на октомври обаче състоянието на детето рязко се влошава. Само за една седмица болестта се завръща с голяма сила. Установено е, че Гери има много метастази и всеки ден се появяват нови. Вариантите, които стоят пред родителите й, са или да я оставят да изживее каквото е отредено пълноценно и без болка, или да я подложат на лечение с радиация, което според лекарите или ще я убие или ще я остави инвалид за цял живот.

Лекарите съветват родителите да спрат лечението, защото е мъчително и безнадеждно, но те отказват и решават да продължат борбата за живота на детето си.

За съжаление вчера малкото момиченце е починало.

"След мъчителни болки и страдания Гери си отиде! Вече е звездичка, която свети ярко, там някъде отгоре!", написаха нейните близки във фейсбук страницата "Да помогнем на Гери".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари