Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Не носете животните си във ветеринарна клиника "Здравец"!

14

Не носете животните си във ветеринарна клиника "Здравец", ако искате да бъдат щастливи и живи.

Занесох четири месечната си тигрова котка във ветеринарна клиника "Здравец", на бул. "Липник", зад комплекс "Стиф", на хотел за 6 дни, тъй като ми се налагаше да пътувам и нямаше как да я взема с мен. Когато отидох да си я взема, на смяна беше собственикът на клиниката, д-р Маргарит Рачев. Котето беше във видимо нездраво състояние, с насълзени очи, прегракнал глас, носеща се неприятна миризма от нея и много отслабнала. Съскаше и хапеше доктора, а когато го попитах защо е в такова състояние, той отговори, че е седирана, т.е упоена, защото била много гласовита и мяукала. Тъй като престоеше да се направи нова ваксина, запитах кога това трябва да стане и докторът я направи, докато котето е под упойка. Ден след като й бе направена ваксината, състоянието на животинката внезапно започна да се влошава, повръщаше всичко, което изяде, трудно се придвижваше от място на място, не търсеше контакт с хора. Занесох я в друга по-реномирана клиника в града и там веднага започнаха лечение с антибиотици. След едно денонощие, състоянието на котката продължи да се влошава, докато не дойде моментът, в който тя отказа да приема каквато и да е храна или течност, да лежи и да няма сила да държи главичката си изправена. През нощта се обадихме на доктор, който дойде на адрес, за да помогне на животното, но уви, беше късно. Котето ми почина само на четири месеца, благодарение на некадърен ветеринар, имащ се за голям специалист.

А каква беше грешката му?

Когато котката е приета в хотела, тя нямаше втора ваксина и автоматично трябваше да ми бъде отказано настаняването й там, тъй като отсядат животни с пълна ваксина, които не боледуват, но са преносители на заболявания. А когато едно животно няма пълна ваксина, то фактически е все едно няма никаква.

Втората ваксина на котето беше поставена при вземането й от хотела, ПОД УПОЙКА, без да му бъде проверена температурата. В последствие разбрах, че когато едно животно е под упойка, температурата му намалява с 1,5 - 2 градуса по целзий, а съответно - и имунната му система също.

Ваксините съдържат живи антитела на вируси, които се вкарват в организма на животинката, когато е здрава, за да успее сама да си изгради имунитет срещу тях.

Съветвам ви, да не носите животинките си в тази клиника, тъй като на целият персонал и по-главно д-р Рачев, не им пука за животните ви. Единственото, което искат е да ви вземат парите, а после дали ще страдате, дали вашият любимец ще страда и в какво здраве е, не ги интересува.

Съжалявам, че не бях запознат с това как се поставя ваксина на животинка или какви са условията едно животно да отседне в хотел, където има и други такива, но това не ми беше разяснено. Не пожелавам на никого такава трагична загуба, затова се пазете от клиника "Здравец", докато не е станало късно.

Автор: Григор Петров
(Автор: Григор Петров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари