30 кучета тормозят жителите на село Бръшлен

3
Ужас, постоянно викат, не може да си легнеш, не можеш да си починеш. Големи бесове са грамадни, споделя съседка
Ужас, постоянно викат, не може да си легнеш, не можеш да си починеш. Големи бесове са грамадни, споделя съседка Видео: btv.bg

Над 30 кучета, отглеждани от едно семейство, тормозят вече втора година жителите на русенското село Бръшлен.

Собствениците на животните отказват достъп на контролните органи от дома си и не обръщат внимание на комшиите, които се оплакват от денонощния шум

Тишината и спокойствието отдавна не съществуват за хората от улица "Рила" в иначе хубавото село Бръшлен. По всяко време на денонощието махалата е огласяна от лая на многобройните кучета, които обитават имота на Анастасия Кристофани и италианския й съпруг.

Петранка Грозданова, което им е съседка, описва ситуацията като ужасна. „Ужас, постоянно викат, не може да си легнеш, не можеш да си починеш. Големи бесове са грамадни”.

През лятото е още по-нетърпимо, разказват съседите и споделят, че се въдят мухи и лоша миризма.

Жалбите и подписките, внесени в кметството, се оказват безрезултатни, но не по вина на институциите.

Димчо Петров, кмет на с.Бръшлен, заяви, че е реагирано бързо и с ръководството на община Сливо поле и с еколога е посетен адреса. Контролните органи обаче не са били пуснати вътре и не са могли да установят колко са животните. „След това, доколкото разбирам, госпожата е подала възражение, че ние не сме установили броя на кучетата. Извинявайте, но това е параграф 22 – как може да бъде установен броят на животните, след като не сме допуснати вътре”, посочи Петров.

По документи Анастасия Кристофани има регистрирани в община Сливо поле 31 кучета. Опитите на екипа ни да се срещне с нея и да разбере защо са й толкова домашни любимци също удариха на камък.

 „Успяхме да надникнем през съседите, които бяха любезни да ни допуснат откъм техните дворове, да , вижда се някаква дейност, но това си е на практика един кучкарник. Не знам какво ги правят и защо ги имат тези кучета, но извадиха документи за осиновяване от приюта”, допълни кмета.

Хората настояват кучетата да бъдат преместени извън селото.

Заради този казус през миналата година община Сливо поле е променила наредбата си и вече позволява само до 3 домашни любимеца на домакинство. Предстои да се наложат административни санкции на собствениците на кучетата, но местните хора не вярват, че това ще им върне забравената тишина.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари