В плана на магистралата Русе - Велико Търново влизат землищата на 19 населени места

4
Сред тях са Русе, Мартен, Николово, Басарбово и други
Сред тях са Русе, Мартен, Николово, Басарбово и други Видео: БНТ

Изготвят парцеларен план за строителството на автомагистрала „Русе – Велико Търново“.

Ще бъдат засегнати землища на градовете Русе и Мартен и на още 17 населени места: селата Николово, Басарбово в община Русе, селата от община Иваново - Красен, Божичен, Иваново и Тръстеник, гр. Две Могили, селата Екзарх Йосиф и Обретеник в община Борово, селата  Ценово,  Белцов,  Пиперково и  Долна Студена в община Ценово и с. Стърмен, гр. Бяла, с. Полско Косово и с. Пейчиново, община Бяла.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е започнала да изготвя т. нар. „парцеларен план” за строителството на автомагистралаРусеВелико Търново“ за участъка Русе – Бяла и за обходния път на град Бяла. Трасето ще е с дължина 76-километра. Според заданието за проектиране, ще бъдат засегнати землищата на градовете Русе, Мартен и Две могили, а също така и още 15 села в региона.

Парцеларният план представлява проект за разработка, с която се доказва размерът на необходимата земя за изграждането на бъдещата магистрала, границите и собствеността на засегнатите имоти - поясняват експерти. По техни думи, за да спазят изискванията на Закона за устройство на територията, при изработването на Подробния устройствен план ще се направят и инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари